Amânarea momentului în care treci pe la spălătoria auto nu îți salvează nici timp, nici bani. Dacă neglijența cu care îți tratezi autoturismul se reflectă într-un strat de praf, grăsime și reziduri, ai putea avea surpriza neplăcută ca factura la service-ul auto să te coste mai mult decât dacă ai trece săptămânal pe la spălătorie. În plus, dacă plăcuțele de înmatriculare sunt prăfuite, poți primi și o amendă substanțială, potrivit noului Cod Rutier. Legea spune că atunci când mașina se murdărește, trebuie să vii la spălătorie.

Există o variantă de a-ți curăța mașina rapid, cu produse profesionale, fără să îți aștepți rândul după alți șoferi și la un sfert din bugetul pe care l-ai cheltui în mod normal: spălătoria self-service.

Care sunt beneficiile spălătoriei auto self-service?

Automobilul tău beneficiază de avantajele instalațiilor de curățare profesionale la self service-ul auto de la Exclusive Car: soluții blânde cu vopseaua, pulverizatoare cu presiune care îndepărtează eficient murdăria și instalație de uscare cu aer care te scutește de ștersul manual și nu lasă pete.

Avantajele întreținerii regulate la spălătoria self service se văd și pe termen lung:

 • Este uşor, rapid, şi economic să îți speli singur mașina 

  Dacă nu ai timp de pierdut la spălătoriile obișnuite, trebuie să știi că la spălătoria self-service, lucrurile merg mult mai repede. Pentru jumătate de preț și 10 minute din timpul tău, vei avea o mașină curată un timp îndelungat.

 • Vopseaua se păstrează ca nouă

  Chiar și atunci când nu o folosești, mașina ta intră în contact cu multe substanțe care duc la deteriorarea polish-ului: praf, sare, excremente de păsări, aciditatea apei de ploaie, razele fierbinți ale soarelui. Fără o curățare regulată, acestea distrug stratul de protecţie şi vopseaua, deteriorând metalul. La Exclusive Car Self Service Car Wash, economisești un sfert din costurile de spălare și dublezi durata de viață a stratului de vopsea.

 • Plătești mai puțin decât la o spălătorie obișnuită

  Datorită instalațiilor de tratare a apei, a substanțelor prietenoase cu mediul și a panourilor solare care furnizează energia necesară funcționării, la spălătoria Exclusive Car, costurile sunt mai mici chiar și decât dacă să îți speli automobilul acasă: fiecare jeton de 1 leu îți oferă 1.5 minute pentru spălat. În plus, nu ești taxat în funcție de dimensiunea vehiculului, ci de timpul petrecut.

 • Valoarea mașinii tale va crește

  Când va veni ziua să îți înlocuiești automobilul, vei constata că spălarea regulată ți-a adus un profit.

 • Există riscuri mai mici să pleci cu un defect

  Spre deosebire de spălătoria cu perii, ai opțiunea să alegi o curățare blândă, fără micro-zgârieturi care să lase rugina să își facă loc sub vopsea. În plus, poți să insiști doar în acele zone unde este neapărată nevoie. De exemplu, farurile pot face condens dacă le ții prea mult sub jet de apă, așa că este suficient să le clătești rapid.

 • Plătești doar atât cât ai nevoie

  La self service, nu este nevoie să îți speli întreaga mașină dacă ai avut ghinionul să treci printr-o baltă de noroi. Poți să plătești doar pentru spălarea roților.

Cum să îți speli maşina la self service?

Spălătoria self-service ți se pare cea mai bună opțiune, dar nu eşti obișnuit să o faci fără ajutorul unui angajat? Nu trebuie să ratezi beneficiile, pentru că nu ai cum să pleci cu mașină murdară dintr-o astfel de spălătorie.

Procesul este foarte simplu și poți să revii asupra zonelor care nu ți se par suficient de curate. Odată ce vei trece prin circuit, nu vei mai circula niciodată cu maşina murdară.

Urmează instrucțiunile afișate în spălătorie, care te vor ghida și pe parcursul curățării:

 • Parchează mașina
 • Selectează timpul care îți este necesar pentru spălare și introdu suma exactă în tonomat. Poți să prelungești mai târziu, dacă va fi nevoie
 • Aplică spuma cu ajutorul pompei speciale
 • Clătește cu jet de apă
 • Folosește pompa cu aer pentru a usca, deoarece este mai blândă decât cu laveta, nu lasă urme și nu deteriorează finish-ul.
 • Nu uita de ceară! Stratul foarte fin de ceară pe care îl aplici la final va proteja vopseaua pe termen lung de efectul razelor de soare cât și de mizerie şi îi va acorda un luciu plăcut.

Unde găsesc o spălătorie auto self service?

Cea mai apropiată spălătorie auto self service ar putea fi Exclusive Car. O găsești aproape de DN1 sau în drumul tău spre munte, în orașul Băicoi.